Zakynthos

Zakynthos

Најголемиот остров Закинтос е трет меѓу Јонските острови, Крф и Кефалонија, откако, окупаторската површина од 406 квадратни километри годишно. Крајбрежјето е 123 км во должина и обликот на островот личи на неправилни триаголник со основа година од Лаганас Залив, и се наоѓаат на врвот на нос Skinari на север.

Shipwreck Navagio

На северниот западниот брег на грчкиот јонски остров Закинтос ќе најдете Бродолом Чове или Шверцери Чове исто така, повика Navagio плажа која е веројатно најпознатата плажа во Грција и може да се пристапи само со брод, но е добро вреди патување. Овој живописен плажа е фотографирана и вклучени во многу одмор брошури, туристички книги и телевизиски реклами. Бродот доживеал бродолом во 1980 година, откако достигна карпи во лоши временски услови, а се спроведува од страна на грчката морнарица кои постои сомневање дека тоа беше спроведувањето шверцувани цигари.

Blue caves

Во северниот дел на грчкиот јонски остров Закинтос во областа наречена Skinari ќе најдете прекрасни сина пештери.
Сината Пештери се еден од островите најпознатите природни атракции и се откриени во 1897 година од страна на Антонио Komouto. Пештери привлечат илјадници на посетители секоја година и се наоѓа веднаш под светилник во Кејп Skinari.
Пештерите должам таму името на сини води во нив. Објекти под вода се појавуваат да се претвори сина. Ова вклучува луѓе кои можат да влезат во вода во внатрешноста на пештерите да плива.

фотографии

видео

Book NOW!