Kefalonia – Ithaca

Kefalonia

Кефалонија е најголемиот од Јонските острови во западна Грција. Исто така е оделена регионална единица во Јонскиот островски регион и е единствената општина во регионалната единица. Главниот град на Кефалонија е Аргостоли.

Fiskardo

Фискардо е најубавото и најживописното пристаниште на Кефалонија. Тое е најсеверното пристаниште на Кефалонија блиску до Итака. Фискардо има мала рибарска флота која се повеќе се намалува. Брегот околу Фискардо е карпест со бројни камени заливи.

Ithaca

Итака е Грчки остров лоциран во Јонското море, од северо-источната страна на Кефалонија и до западната страна на континентална Грција.
Итака е област од 120 квадратни километри и има малку повеќе од три илјади жители. Тој е шести поголемина од седумте главни Јонски острови пред Paxi.
Ithaka е посебна регионална единица од Јонскиот островски регион и единствената општина од регионалната единица. Главниот град, Vathy или Ithaki има светски најголеми природни пристаништа.

фотографии

видео

Book NOW!